𝗕𝗹𝗮ž𝗲𝗻𝗷𝗲 𝗽𝗼𝗱𝗻𝗲𝗯𝗻𝗶𝗵 𝘀𝗽𝗿𝗲𝗺𝗲𝗺𝗯 𝘃 𝗸𝗺𝗲𝘁𝗶𝗷𝘀𝘁𝘃𝘂 𝘀𝗸𝗼𝘇𝗶 𝘀𝗼𝗰𝗶𝗮𝗹𝗻𝗲 𝗶𝗻𝗼𝘃𝗮𝗰𝗶𝗷𝗲

Partnerji projekta 𝗕𝗹𝗮ž𝗲𝗻𝗷𝗲 𝗽𝗼𝗱𝗻𝗲𝗯𝗻𝗶𝗵 𝘀𝗽𝗿𝗲𝗺𝗲𝗺𝗯 𝘃 𝗸𝗺𝗲𝘁𝗶𝗷𝘀𝘁𝘃𝘂 𝘀𝗸𝗼𝘇𝗶 𝘀𝗼𝗰𝗶𝗮𝗹𝗻𝗲 𝗶𝗻𝗼𝘃𝗮𝗰𝗶𝗷𝗲 smo z namenom prenosa znanj in izkušenj izvedli strokovno ekskurzijo na območju LAS Goričko. Ogledali smo si primere dobrih praks prilagajanja in blaženja posledic podnebnih sprememb v kmetijstvu.

Ogledali smo si:

Vidov Brejg

Korenika - več kot zgodba

Posestvo Mala Rosa

5* doživetja na sončnem vzhodu Slovenije

12. oktobra smo se udeležili strokovne ekskurzije DOŽIVETJA NA SONČNEM VZHODU SLOVENIJE, ki je bila organizirana v okviru projekta Incoming agencija v sodelovanju petih partnerskih LAS. Na območju Slovenskih goric, Dravskega in Ptujskega polja ter Prlekije smo obiskali nekaj ponudnikov, ki ponujajo edinstveno izkušnjo in 5* doživetje.

Strokovni posvet: Prleška vina in kulinarika

V okviru operacije Vinsko-kulinarični potep po Prlekiji, odobrenem na 8. javnem pozivu LAS Prlekija, vas Kulturno in izobraževalno društvo Kelih in RIS Dvorec Rakičan vabita na strokovni posvet z naslovom Prleška vina in kulinarika. Posvet bo potekal v torek, 14. junija 2022 ob 16. uri v Puščenjakovi dvorani v Veržeju.

Prijave sprejemamo do 13. junija 2022 na el. naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled., dodatne informacije so na voljo na tel. št: 02 535 18 96. Udeležba je brezplačna.

Projekt je sofinanciran s strani sklada Evropskega sklada za regionalni razvoj.

STROKOVNI POSVET VABILO

 

Negovske zgodbe

IMG 2949  IMG 4179

Negovske zgodbe je naslov projekta, s katerim je Zavod Kultprotur ustvaril tri nove turistične produkte z izvirnimi, sodobnimi in privlačnimi vsebinami za obogatitev turističnega programa na Gradu Negova:

  • Mistični grajski izziv Negova - Igrifikacija z elementi escape rooma 
    Igrifikacija obiskovalcem vseh generacij omogoča, da si grad ogledajo na zabaven in privlačen način, pri čemer se na edinstven način naučijo, spoznavajo grad, mite, legende in zgodovinska dejstva. Igra je delno digitalizirana, z večjim poudarkom na mehanski tehnologiji, saj na tak način omogoča igralcem, da doživijo in spoznajo grad v celoti, ter izvedo vse kar je o njem dobro vedeti, obenem jim pa nudi možnost, da bolje raziščejo regijo in izkoristijo tudi druge objekte gradu.

IMG 4206  IMG 4207

  • Hologram Ivana Krambergerja

IMG 4210 IMG 4216

  • Stalna razstava »Dihanje zemlje« o mofetah in slatinskih vrelcih
    Območja mofet so edinstveni ekosistemi za katere so značilne spremenjene plinske razmere v obliki povečane koncentracija CO2 in pogosto pomanjkanje kisika. Zaradi posebnih razmer so mofete neprecenljiv poligon za proučevanje.

IMG 4180 IMG 4188 IMG 4190 IMG 4200

Vabljeni na Grad Negova, da si ogledate nove in zanimive vsebine!

Projekt je odobren na 5. javnem pozivu LAS Prlekija in je sofinanciran s sredstvu EU v okviru Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja in RS v okviru PRP.

Operacija MojE-kolo - Moje zdravje

MOJE KOLO

S projektom »MojE-kolo« se je Občina Apače prijavila na 5. javni poziv Lokalne akcijske skupine – LAS Prlekija, ki je sofinanciran iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja in bila s prijavo uspešna. Občina Apače je v projektu nastopala kot vodilni partner, kot partnerja v projektu pa sta sodelovala Turistično društvo Čemaž in Gibanje in prehransko svetovanje, Andreja Zrnić s.p..

Projekt Škatlica, povej!

Življenje na podeželju ni enako življenju v mestnih središčih. Nikoli niti ni bilo tako. Čeprav je trend razvoja ruralnih območij čim bolj približati se kvaliteti življenja v mestnih središčih, ima življenje na podeželju še vedno številne prednosti, ki jih želimo ohraniti. Zato tu živimo in ustvarjamo.

Napredek življenja v lokalni skupnosti niso le modernizirane ceste, vodovod, kanalizacija, … Za boljšo kvaliteto življenja na podeželju skrbimo tudi z zagotavljanjem dostopnosti do kulture. Zaradi kulture smo ljudje bolj moralni, civilizirani in strpni. Prav s tem namenom smo v letu 2019 oddali vlogo in bili uspešni na javnem razpisu LAS Prlekija s projektom »Škatlica, povej!«, s katerim smo želeli poskrbeti za ohranitev naše bogate nesnovne kulturne dediščine – z oživitvijo ljudske igre »Pančerltrajbanje« in s širjenjem glasbene kulture – tradicionalnim srečanjem mednarodnih pihalnih orkestrov.