LAS Prlekija oddala prve zahtevke za izvedene operacije (sklad EKSRP)

Vodilni partner LAS Prlekija, Prleška razvojna agencija, je konec junija oddal osem zahtevkov za izplačilo sredstev za prve uspešno zaključene operacije, ki so bile prijavljene na 1. javni poziv LAS Prlekija. Operacije so sofinancirane iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja in prispevajo k ciljem in ukrepom Strategije lokalnega razvoja LAS Prlekija.

0
0
0
s2sdefault

Poziv članom in izvajalcem projektov LAS Prlekija za nastop na sejmu AGRA 2018

Spoštovani člani LAS Prlekija in izvajalci projektov aktualnega programskega obdobja,

Z veseljem vas obveščamo, da se je LAS Prlekija skupaj z LAS Pri dobrih ljudeh 2020 in LAS Goričko 2020 po uspešni lanskoletni izvedbi ponovno dogovorila za skupen nastop Pomurskih lokalnih akcijskih skupin na 56. Mednarodnem kmetijsko-živilskem sejmu AGRA v Gornji Radgoni, ki bo potekal med 25. in 30. avgustom 2018.
V tokratno sejemsko dogajanje se bodo intenzivno vključili mladi kmetje in podeželska mladina. Predstavili bodo generacijsko prenovo, ki jo spremljajo digitalizacija, inovativnost, znanje in povezovanje.

Namen nastopa na sejmu je predstaviti delovanje in aktivnosti LAS Prlekija, uspešno izvedene projekte iz zdajšnjega programskega obdobja ter ponudbo znotraj območja LAS Prlekija. Zato vas kot člane LAS Prlekija vabimo, da izkoristite priložnost in se obiskovalcem sejma brezplačno predstavite s svojo ponudbo izdelkov oz. storitev. Stroške najema razstavnega prostora in nakupa opreme bo krila LAS Prlekija iz naslova podukrepa »Podpora za tekoče stroške in stroške animacije«.

Razstavljavci boste imeli možnost izvedbe degustacij ter prodaje svojih izdelkov. Skupno bodo vse tri LAS imele na voljo 84 m2 razstavnih površin (skupaj s skladiščem) v hali D. Za LAS Prlekija bo na voljo 25 m2. Podobno kot lani bo LAS Prlekija skupaj z ostalima dvema LAS poskrbela za nabavo miz (na voljo bodo tri, vsaka 200 x 80 cm), klopi, prtov in majhne kuhinje (zajema hladilnik, zamrzovalnik, mikrovalovno pečico in štedilnik z pečico). Na voljo bo električni priključek in priključek z odtokom vode. Vsi, ki se boste odločili za nastop, boste brezplačno prejeli tudi vstopnice za sejem. Potne stroške boste razstavljavci krili sami.

Končen seznam razpored razstavljavcev bo narejen na podlagi izkazanega interesa in izpolnjenih prijav. Prednost bodo imeli tisti, ki do sedaj še niso izvajali operacij / projektov ter ponudniki s prodajnimi vsebinami.

Zaželeno je, da tudi vi prispevate k pozitivnemu vzdušju ob skupni predstavitvi na sejmu. Sodelujete lahko s prodajo vaših lokalnih proizvodov, s prikazom izdelave ročnih izdelkov (npr. izdelki iz gline, lesa, slame ipd.) ali s prikazom glasbeno-plesnih točk.

Zainteresirane vabimo, da izpolnite prijavnico v prilogi najkasneje do 26. julija 2018 in jo pošljite na e-naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. ali po navadni pošti na naslov LAS Prlekija (Prleška razvojna agencija giz), Prešernova ulica 2, 9240 Ljutomer.

Za vse dodatne informacije smo vam na voljo na telefonski številki 02 585 13 40, na elektronskem naslovu Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. ali osebno v pisarni Vodilnega partnerja LAS Prlekija.

Vodilni partner LAS Prlekija
Prleška razvojna agencija, giz

 

VABILO

PRIJAVNICA0
0
0
s2sdefault

Vabilo na posvet »Izvajanje lokalnega razvoja, ki ga vodi skupnost (CLLD) danes in jutri«

Državni svet RS skupaj z DRSP pripravlja posvet »Izvajanje lokalnega razvoja, ki ga vodi skupnost (CLLD) danes in jutri«, ki bo 23. 4. 2018 ob 10. Uri v prostorih državnega sveta. K udeležbi ste vabljeni tudi vsi člani LAS. Za udeležbo na posvetu se je potrebno predhodno prijaviti do 20. 4. 2018 po e-pošti Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.. Več v vabilu in programu

0
0
0
s2sdefault

Aktivnosti izvajanja operacije Glamur - užitek od reki

Avstrijski partnerji iz LAG Vulkanland so obiskali slovenske partnerje LAS Ovtar in LAS Prlekija. Projekt sodelovanja med tremi Lokalnimi akcijskimi skupinami daje poudarek združevanju lokalne ponudbe ob mejni reki Muri. Naslov projekta Glamur – užitek ob reki je zgovoren slogan prizadevanj za izboljšanje sosedskih odnosov na lokalni ravni.

0
0
0
s2sdefault

Spremembe Uredbe o izvajanju lokalnega razvoja, ki ga vodi skupnost, v programskem obdobju 2014–2020

Uredba CLLD se je spremenila zaradi poenostavitve postopkov potrjevanja sprememb SLR s strani organov upravljanja. Skrajšan postopek bo potrjevanje sprememb SLR skrajšal za okvirno 3 tedne. Po novem se bo lahko vlogo za spremembo SLR vložilo dvakrat letno in ne samo enkrat, kot je to veljalo do sedaj.
V okviru spremembe 29. in 60. člena uredbe CLLD se določenim potencialnim upravičencem (pravnim in fizičnim osebam) dovoljuje do 50 EUR neporavnanih zapadlih davčnih obveznosti na dan oddaje vloge. Določba velja za vse tri sklade, vključene v ukrep, torej EKSRP, ESRR in ESPR. Določba ne velja v primeru, če je upravičenec operacije LAS, saj je temu nasprotovalo Ministrstvo za finance.

Uredba CLLD

0
0
0
s2sdefault

LAS Prlekija oddala dve prijavi v okviru Javnega razpisa za podukrep 19.3

LAS Prlekija je prejšnji teden, po odobritvi Upravnega odbora LAS Prlekija, uspešno oddala dve vlogi na 3. javni poziv za podukrep 19.3 Priprava in izvajanje dejavnosti sodelovanja lokalne akcijske skupine.

Prvo prijavljeno operacijo z naslovom Razpršeni hoteli Slovenije smo oddali skupaj s še šestimi slovenskimi LAS – LAS med Snežnikom in Nanosom (VP), LAS Istre, LAS od Pohorja do Bohorja, LAS Dolina Soče, LAS Srce Slovenije in LAS Haloze. S podpornim partnerstvom zainteresiranih upravičencev za sodelovanje v razpršenem hotelu, strokovnjakov s tega področja in pomočjo državnih inštitucij (MGRT, SOS) je namen operacije pripraviti pilotni model Razpršenega hotela za Slovenijo (aktivnosti priprave modela razpršenega hotela in izvedba motivacijskih aktivnosti za pridobitev lokacij posameznih hotelov na področju partnerskih LAS) ter postaviti nacionalno mrežo kot osnovo za vključitev v mednarodno mrežo razpršenih hotelov (Slovenija, Hrvaška, Italija).

Drugo prijavljeno operacijo z naslovom Pametne vasi za jutri smo pripravili skupaj s štirimi slovenskimi LAS – LAS Posavje (VP), LAS Obsotelje in Kozjansko, LAS Goričko 2020 in LAS Pri dobrih ljudeh. Skupni izziv operacije sodelovanja je ohranitev slovenskega podeželja, da ostane in postane vitalno, razvito, poseljeno ter omogoča kakovostno bivanje za danes in za jutri. S projektom nastaja nov koncept pametnih vasi za jutri, ki predstavlja razvoj novih programov, ki omogočajo, da prebivalci na podeželju ostanejo in da podeželje postane kraj, kjer si želimo bivati. To je mogoče doseči z inovativnimi pristopi, kateri se nanašajo na razvoj srebrnih vasi (gospodinjske skupnosti na vasi), aktivacijo turističnih kmetij, prevozov za starejše (ki povezujejo mesta in vasi), digitalno opismenjevanje oziroma uporaba IKT, ureditev prostorov za druženje na vasi in oblikovanje prostočasnih dejavnosti na vasi.

Rezultate prijav pričakujemo jeseni.

0
0
0
s2sdefault