Vabilo k vključitvi v nov prodajni kanal ponudbe turističnih in nastanitvenih storitev

Epidemija covid-19 je močno okrnila turistično dejavnost, še posebej pa se to čuti na območju Podravja, Slovenskih goric in Prlekije. Že leta ugotavljamo, da to območje tudi s strani nacionalnih in regionalnih turističnih organizacij ni prepoznano kot turistično zanimivo, na kar opozarja vedno več ponudnikov. Vlaganje v turizem je domena izključno uveljavljenih turističnih destinacij, manjši turistični deležniki pa so večinoma prepuščeni lastni promociji in iznajdljivosti.
 
0
0
0
s2sdefault

Vabilo na virtualno delavnico za prijavitelje na 8. javni poziv LAS Prlekija (sklad ESRR)

Zainteresirane vabimo, da se udeležite virtualne delavnice za pripravo prijav na 8. javni poziv LAS Prlekija. Na delavnici bomo predstavili javni poziv, vlogo in možnosti pridobivanja sredstev za izvedbo različnih projektov. Izbrani projekti bodo prispevali k uresničevanjem ciljev Strategije lokalnega razvoja LAS Prlekija 2014-2020 s sofinanciranjem iz Evropskega sklada za razvoj podeželja (ESRR).

Delavnica bo potekala v sredo, 13. 10. 2021 s pričetkom ob 13. uri preko spletne platforme ZOOM - POVEZAVA DO DELAVNICE.

Povezava na razpisno dokumentacijo 8. javnega poziva LAS Prlekija

0
0
0
s2sdefault

Vabilo na virtualno delavnico za prijavitelje na 7. javni poziv LAS Prlekija (sklad EKSRP)

Zainteresirane vabimo, da se udeležite virtualne delavnice za pripravo prijav na 7. javni poziv LAS Prlekija. Na delavnici bomo predstavili javni poziv, vlogo in možnosti pridobivanja sredstev za izvedbo različnih projektov. Izbrani projekti bodo prispevali k uresničevanjem ciljev Strategije lokalnega razvoja LAS Prlekija 2014-2020 s sofinanciranjem iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja (EKSRP).

Delavnica bo potekala v sredo, 6. 10. 2021 s pričetkom ob 13. uri preko spletne platforme ZOOM - POVEZAVA DO DELAVNICE.

0
0
0
s2sdefault

Priznanje članu LAS Prlekija

V Krškem je Društvo za razvoj slovenskega podeželja ob prisotnosti visokih gostov podelilo priznanje Goranu Šosterju za dolgoletno delo na področju razvoja podeželja. Priznanje sta mu izročila predsednik DRSP Aleš Zidar in predsednik nadzornega odbora DRSP Tomaž Cunder.  

Posavje podelitev 2021

0
0
0
s2sdefault

Uvajanje koncepta pametnih vasi preko LAS

V Posavju se je v zadnjem dnevu septembra zbralo 75 udeležencev mednarodnega strokovnega srečanja LAS, ki so v štirih delavnicah razpravljali o izzivih v prihodnjem programskem obdobju. Udeleženci so nanizali vrsto predlogov za učinkovitejše vključevanje evropskih sredstev v razvoj podeželja. Društvo za razvoj slovenskega podeželja bo razpravo in predloge poslalo na ustrezna ministrstva in se sestalo s socialnimi partnerji, da prepreči siromašenje proračuna v postavkah za razvoj podeželja.

Na sliki panelisti v razpravi (od leve) minister Janez Cigler Kralj, minister Zvone Černač, minister Jože Podgoršek, poslanka Elsi Katainen in direktor Goran Šoster. 

Posavje 2021 panel z ministri

0
0
0
s2sdefault

Konferenca Pametne vasi v okviru slovenskega predsedovanja EU

Odlično uspela mednarodna konferenca z visokimi gosti iz evropske in državne ravni je v programu povezala predstavnike iz vrst politike, stroke in gospodarstva. Na konferenci smo imeli vidno vlogo tudi predstavniki LAS in program LEADER-CLLD. Koncept “pametnih vasi” opozarja na potrebo po enakopravnejši vključitvi podeželja v razvojna načrte na vseh ravneh. Več o konferenci na tej POVEZAVI

Foto: Tamino Petelinšek (STA)

0
0
0
s2sdefault