Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo pripravilo prve pogodbe z izvajalci operacij 2. javnega poziva LAS Prlekija

Potem, ko je LAS Prlekija oktobra 2017 s strani Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo (MGRT) prejela obvestilo o odobritvi vseh 9 operacij, katerih vloge je vodilni partner LAS (Prleška razvojna agencija) na MGRT sicer oddal aprila 2017, je MGRT ta mesec upravičencem poslal pogodbe o sofinanciranju operacije.

Vodilni partner LAS bo za vse izvajalce operacij v kratkem organiziral delavnico. 

0
0
0
s2sdefault

LAS Prlekija na delavnici o nadaljnjem izvajanju ukrepa LEADER/CLLD

Ministrstvo za kmetijstvo gozdarstvo in prehrano je dne 25. 1. 2018 za vse LAS organiziralo delavnico na temo nadaljnjega izvajanja ukrepa LEADER / CLLD, ki so se je udeležili tudi predstavniki vodilnega partnerja LAS Prlekija. Večji del delavnice je bil namenjen obravnavi pomanjkljivosti pri oddaji vlog in pripravi zahtevkov za izplačilo sredstev.

0
0
0
s2sdefault

Predstavitev Sporočila Evropske komisije o prihodnosti Skupne kmetijske politike po 2020

Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano je 24. januarja organiziralo javno predstavitev Sporočila Evropske komisije o prihodnosti Skupne kmetijske politike (SKP) po 2020. Po predstavitvi vsebine sporočila je sledila okrogla miza, katere se je udeležil tudi Goran Šoster. V razpravi so udeleženci okrogle mize podali prve ocene predlaganih sprememb in novostih SKP in kaj le-te pomenijo za razvoj slovenskega kmetijstva, za slovenskega kmeta in pričakovanja slovenske javnost oziroma družbe. Več

0
0
0
s2sdefault

Nevladniki v kabinetu kmetijskega Komisarja Phila Hogana

Predsedniki treh evropskih mrež, ki so oktobra na Nizozemskem organizirale tretji Evropski podeželski parlament (ERP), so obiskali kabinet Komisarja za kmetijstvo Phila Hogana. Vodilnim odločevalcem evropske kmetijske politike so predstavili stališča ERP in potrebe po enakomernejšem razvoju podeželja, s poudarkom na pristopu LEADER/CLLD. Prav v teh mesecih nastaja v Bruslju arhitektura nove kmetijske politike za razvoj podeželja, zato so visoki predstavniki Evropske komisije pozorno prisluhnili dobro argumentiranim zahtevam. Več o stališčih evropskih nevladnikov TUKAJ.  

Na fotografiji (od leve): Staffan Nilson, predsednik ERCA – Evropsko združenje podeželskih skupnosti, Kristiina Tammets, predsednica ELARD – Evropsko združenje LEADER, Tom Tynan, vodja kabineta Komisarja Phila Hogana, Martin Scheele, Evropska komisija – DG  Agri in Goran Šoster, predsednik PREPARE – Partnerstvo za evropsko podeželje. (foto: Kirsten Birke Lund) 

0
0
0
s2sdefault