Predsednik Pahor v Apačah podelil prve znake Glamur lokalnim ponudnikom

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor je ob nedavnem obisku občine Apače spoznal enega od projektov sodelovanja na območju LAS Prlekija. Podelil je prvi znak Glamur – užitek ob reki, namenjen ponudnikom lokalnih proizvodov in storitev. Istoimenski projekt izvaja LAS Prlekija v sodelovanju z LAS Ovtar, LAG Vulkanland iz Avstrije in društvom Genuss am Fluss. Na sliki od leve proti desni: Goran Šoster, direktor Prleške razvojne agencije, Georg Pock, predsednik društva Genuss sam Fluss, Andrej Steyer, župan občine Apače in Predsednik RS Borut Pahor.

glamur1

0
0
0
s2sdefault

Strokovna ekskurzija LAS Prlekija »Med biseri Slovenskih goric«

Člani LAS Prlekija so izvedli v okviru projekta GLAMUR strokovno ekskurzijo z naslovom »Med biseri Slovenskih goric«. 46 udeležencev ekskurzije je spoznalo izbrane lokalne ponudnike in dragocene izkušnje pri trženju lokalnih produktov.

Prva točka postanka je bil lepo urejen center Slovenskih goric v Lenartu. Goran Šoster iz Prleške razvojne agencije in Daniel Zorko iz LAS Ovtar sta predstavila dosežke projekta Glamur, med katerimi je novo razvita aplikacija za mobilne telefone KLOPOTEC, ki je brezplačna na razpolago na medmrežju v trgovini app-store. Aplikacija nudi odličen pregled lokalne ponudbe, prireditev in znamenitosti iz Slovenskih goric in Prlekije.

0
0
0
s2sdefault

Vabljeni na razstavni prostor LAS Prlekija na sejmu AGRA v Gornji Radgoni (24. - 29. avgust)

LAS Prlekija se že tretje leto zapored predstavlja na sejmu AGRA v Gornji Radgoni. Tokrat smo poleg članov LAS k predstavitvi na sejmu povabili tudi lokalne ponudnike, vključene v projekt Glamur. Obiskovalcem sejma se bodo predstavili z odlično prleško kulinariko (prleška gibanica, tünka), domačimi sadnimi sokovi, olji, kisi, mokami, kašami, z izdelki iz sivke ter z različnimi ročnimi izdelki. Dogodek bomo kot vsako lepo popestrili z odlično ljudsko glasbo! 
Vljudno vabljeni, da nas obiščete v hali D, kjer se bodo zraven nas predstavili tudi LAS Goričko 2020, LAS Pri dobrih ljudeh 2020 ter Društvo za razvoj slovenskega podeželja! 

 

0
0
0
s2sdefault

Vabilo na strokovno ekskurzijo med biseri Slovenskih goric - 2. septembra 2019!

Vabimo vas na enodnevno strokovno ekskurzijo “Med biseri Slovenskih goric”, ki bo 2. septembra 2019. Namen ekskurzije je spoznati najboljše lokalne ponudnike in izmenjati dragocene izkušnje. Strokovna ekskurzija je brezplačna, organizirana v okviru projekta sodelovanja Lokalnih akcijskih skupin z naslovom GLAMUR. Zainteresirani se morajo prijaviti na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.. Prijave zbiramo do zapolnitve prostih mest (50). Dodatne informacije na 02 585 13 40.

PROGRAM

PRIJAVNICA

0
0
0
s2sdefault

LAS Prlekija na Prleškem sejmu 2019

Na tradicionalnem Prleškem sejmu, ki je potekal v soboto, 3. avgusta 2018, je svoje delovanje in aktivnosti predstavila tudi LAS Prlekija. Obiskovalci sejma so lahko izvedeli več informacij o uspešno izvedenih operacijah iz zdajšnjega programskega, sofinanciranih z evropskimi sredstvi v okviru programa CLLD (lokalni razvoj, ki ga vodi skupnost).

IMG 20190803 124831

0
0
0
s2sdefault

Natečaj za Slovensko najlepšo podeželsko skupnost 2019

Društvo za razvoj slovenskega podeželja poziva podeželske skupnosti (vas, skupina vasi, občina, skupina občin …), da se pridružijo natečaju za izbor podeželske skupnosti, ki bo zastopala Slovenijo na 16. evropskem natečaju za Evropsko nagrado za razvoj podeželja za leto 2020 pod geslom »LOKALNI ODGOVORI NA GLOBALNE IZZIVE«.

Namen je predstaviti tista podeželska okolja, ki s svojim delom posebej izstopajo in jih lahko postavimo kot zgled drugim. Seveda se pri tem posebej upošteva izhodišče, ki so ga te skupnosti imele, ko so vstopile v ta razvojni proces tako v smislu naravnih danosti kot tudi v gospodarskem in družbenem kontekstu.

Nacionalni finalisti se bodo 8. 10. 2019 predstavili na 5. Slovenskem podeželskem parlamentu, kjer bomo razglasili nacionalnega predstavnika za evropsko nagrado za razvoj podeželja.

Člani LAS Prlekija ste vabljeni k prijavi. Vodilni partner LAS (Prleška razvojna agencij) vam nudi podporo pri morebitni prijavi.

Rok prijave:  5. avgusta 2019
Informacije: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. ali 02 585 13 40 

0
0
0
s2sdefault