Vabilo na 4. sejo Skupščine LAS Prlekija

VABILO

Vabimo vas na 4. sejo Skupščine Lokalne akcijske skupine Prlekija

ki bo v ponedeljek, 18. decembra 2017, ob 13.00 uri

v sejni sobi Občine Veržej.

Dnevni red:

1. Pregled zapisnika 3. seje Skupščine LAS Prlekija
2. Poročilo o delovanju LAS Prlekija v letu 2016
• Delovanje LAS Prlekija v letu 2016
• Finančno poročilo za leto 2016
3. Sprememba Strategije lokalnega razvoja LAS Prlekija
4. Članstvo in kadrovski postopki
5. Pritožba Danilo Steyer
6. Razno

 

S spoštovanjem,

Goran Šoster, l. r.
direktor Prleške razvojne agencije giz
Vodilni partner LAS Prlekija
Stanko Ivanušič, l. r.
Predsednik LAS Prlekija

Vabilo je dosegljivo TUKAJ.0
0
0
s2sdefault

Evropska komisija potrdila 3. spremembo Programa razvoja podeželja 2014–2020

Evropska komisija je potrdila 3. spremembo Programa razvoja podeželja 2014–2020 (PRP 2014–2020). Ta obsega nekatere izboljšave ukrepa KOPOP (operacija HAB), zvišuje se delež podpore do 70 % oziroma 75 % za mlade kmete v okviru investicijskih podpor zaradi odprave posledic suše, pozebe in podnebnih sprememb za sektor vrtnin, sadjarstva in vinogradništva, uvaja se možnost podpore za vključitev novih pridelovalcev v shemo izbrana kakovost za sektor sadja. Sprememba PRP 2014–2020 uvaja tudi poenostavitev izvajanja ukrepa Sodelovanja, širi se seznam upravičencev in upravičenih stroškov pri ukrepu LEADER, določene spremembe pa se nanašajo tudi na lažje izvajanje ukrepa prenosa znanja.

0
0
0
s2sdefault

LAS Prlekija pridobila novih 286 tisoč evrov evropskih sredstev, s katerimi bo okrepila turistično ponudbo in vzpostavljanje novih blagovnih znamk

Lokalna akcijska skupina Prlekija (LAS Prlekija) je konec oktobra prejela obvestilo Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo (MGRT) o potrditvi vseh devet operacij, ki jih je konec aprila predložila na MGRT. Največ operacij, ki bodo sofinancirane iz Evropskega sklada za regionalni razvoj (ESRR), bo namenjenih bogatitvi lokalne turistične ponudbe ter vzpostavljanju novih blagovnih znamk na območju osmih občin LAS Prlekija. Skupna višina odobrenih sredstev znaša 285.772,32 EUR. Gre za drugi sveženj evropskih sredstev, ki jih bo v tem programskem obdobju prejela LAS Prlekija, saj je v septembru že prejela odločbe za potrditev deset operacij, ki bodo sofinancirane iz sklada EKSRP, v skupni višini 376 tisoč EUR. LAS Prlekija je tako med prvimi LAS, ki je prejela pozitivne odločbe z obeh ministrstev, s čimer zasleduje svoje cilje biti med vodilnimi LAS v Sloveniji.

0
0
0
s2sdefault

In memoriam: Goran Ohman

goran ohman

Dragi Goran, november je zajokal z nami ob tvojem odhodu.

Te dni smo prejeli na Prleško razvojno agencijo, kjer si bil zaposlen zadnje desetletje, številne izraze sočutja. Prispeli so iz vseh koncev Slovenije. Povsod, kamor te je vodil delovni korak, si pustil neizbrisno sled. Sled prijaznega, tihega, nasmejanega moža. Kljub tvoji spoštljivo sivo obarvani bradi si tudi ob težkih delovnih izzivih zlahka navezal stik in ljudje so radi prijeli za kljuko tvoje pisarne. Nikomur nisi odrekel prijazne besede in nasmeha in tudi nam, ki smo s tabo preživeli večino dneva, si bil vsakodnevni zgled. Poosebljal si lik idealnega sodelavca. Krasile so te točnost, vztrajnost, potrpežljivost in predanost. Tvoja dobronamerna in umirjena narava nam je postala tako samoumevna, da se šele danes, ko tvoja delovna miza sameva, zavedamo, kakšno toplino si izžareval v zahtevnem delovnem okolju.

0
0
0
s2sdefault

Tematska posveta LAS

Društvo za razvoj slovenskega podeželja (DRSP) v sodelovanju z LAS Krasa in Brkinov organizira dva tematska posveta LAS, na katera so vabljeni vsi člani društva in širša zainteresirana javnost. Tematska posveta LAS bosta potekala v Komnu 26. 10. 2017 od 9.30 do 13.30 ure.

0
0
0
s2sdefault

LAS Prlekija na Festivalu ljubljanskega podeželja

V soboto, 14. 10. 2017, je v Ljubljani, na Stritarjevi ulici, potekal tradicionalni dogodek Festival ljubljanskega podeželja, na katerem so se predstavljale tudi slovenske lokalne akcijske skupine, med njimi tudi LAS Prlekija. Sončen jesenski dan in odlična ponudba na stojnicah sta privabila številne Ljubljančane in obiskovalce mestnega jedra iz Slovenije in tujine.

Zloženka s predstavitvijo ponudnikov je dostopna na tej povezavi.

0
0
0
s2sdefault