4. javni poziv za izbor operacije za uresničevanje ciljev Strategije lokalnega razvoja na območju LAS Prlekija

Datum objave: 6. 2. 2019

Rok za oddajo vlog: do 1. 4. 2019 oziroma v primeru osebne dostave v pisarno Vodilnega partnerja do 1. 4. 2019 do 13. ure.

Namen javnega poziva: Namen javnega poziva je izbor operaciji (projektov), katerih rezultati prispevajo k uresničevanju Strategije lokalnega razvoja na območju občin Apače, Gornja Radgona, Križevci, Ljutomer, Radenci, Razkrižje, Sveti Jurij ob Ščavnici in Veržej v obdobju 2019 - 2020 in sofinanciranje njihovih stroškov. Javni poziv se izvaja kot podpora za izvajanje lokalnega razvoja, ki ga vodi skupnost, in znotraj tega v okviru podukrepa »Podpora za izvajanje operaciji v okviru strategije lokalnega razvoja, ki ga vodi skupnost«. Sredstva za sofinanciranje je LAS dodelilo Ministrstvo za gospodarstvo razvoj in tehnologijo (MGRT) v okviru Evropskega sklada za regionalni razvoj (ESRR).

Predmet sofinanciranja: predmet sofinanciranja so operacije (projekti), ki zasledujejo cilje ESRR ter prispevajo k ciljem, kazalnikom in ukrepom Strategije lokalnega razvoja na območju Apače, Gornja Radgona, Križevci, Ljutomer, Radenci, Razkrižje, Sveti Jurij ob Ščavnici in Veržej.

Razpoložljiva sredstva za sofinanciranje: okvirna višina razpoložljivih sredstev za sofinanciranje znašajo 463.090,94 evrov iz ESRR. Delež sofinanciranja upravičenih stroškov za operacije, sofinancirane iz EKSRP znaša največ 80 %.

Informacije o javnem pozivu: po elektronski pošti: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.. Po telefonu: 02/585 13 40, 041 797 613, 041 279 122, vsak delovnik od 9:00 do 13:00. Vprašanja sprejemamo do 25. 3. 2019 do 13. ure. 


RAZPISNA DOKUMENTACIJA: 

 


REZULTATI

Na 4. javni poziv LAS Prlekija je bilo prijavljenih 11 projektov, katere je pregledala in ocenila ocenjevalna komisija. Glede na razpisana sredstva in pogoje je bilo potrjenih 6 projektov:

• »Krepitev podjetniških znanj«, prijavitelj Zavod Multimedija Panonija – zavod za informiranje in obveščanje okolja, Ljutomer
• »Prleška spletna tržnica«, prijavitelj SMRK, Mojca Tomišić, s.p.
• »GROZD«, prijavitelj Elmitel d.o.o.
• »POINT NATURA 2000«, prijavitelj Občina Veržej
• »Permakulturni center«, prijavitelj Pomurski sejem d.o.o.
• »Park Mukica«, prijavitelj Občina Radenci


CLLD ESRR