Aktualno

LAS Prlekija na Festivalu ljubljanskega podeželja

17-10-2017

V soboto, 14. 10. 2017, je v Ljubljani, na Stritarjevi ulici, potekal tradicionalni dogodek Festival ljubljanskega podeželja, na katerem so se predstavljale tudi slovenske lokalne akcijske skupine, med njimi tudi LAS Prlekija. Sončen jesenski dan in odlična ponudba na stojnicah sta privabila številne Ljubljančane in obiskovalce mestnega jedra iz Slovenije in tujine. Zloženka s predstavitvijo ponudnikov je dostopna na tej povezavi.  

7. seja Upravnega odbora LAS Prlekija

13-10-2017

Na redni seji UO LAS Prlekija, ki je potekala 11. 10. v prostorih Info centra Biomura, na Moti pri Ljutomeru, so se člani UO med drugim seznanili z uspešnim pričetkom izvajanja 10 projektov, sofinanciranih iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja (podukrep 19.2), kar pomeni, da je LAS Prlekija med prvimi LAS v državi, ki so pričeli z izvajanjem tovrstnih projektov. Člani UO so se seznanili tudi z uspešnim potekom aktivnosti...

Strokovna ekskurzija LAS na Portugalskem

09-10-2017

Trije predstavniki LAS Prlekija so se med 2. in 5. oktobrom udeležili strokovne ekskurzije Slovenskih lokalnih akcijskih skupina po Portugalski. Skupaj z več kot 40 predstavniki iz ostalih Slovenskih LAS so obiskali primere dobre prakse iz programa LEADER/CLLD v dveh lokalnih akcijskih skupinah, LAG ATAHCA in LAG ADRIMAG v bližini slikovitega mesta Porto. Obe obiskani LAS imata veliko izkušenj z podporo turizmu, obrtem, lokalnim produktom in lokalnim ekonomijam. Med strokovno...

1. podeželski parlament v Albaniji

02-10-2017

LAS Prlekija in LAS Posavje sta se predstavili na 1. podeželskem parlamentu v Albaniji. Odlično organiziran 3 dnevni dogodek je zbral preko 350 udeležencev iz vseh delov Albanije. Pridružili so se jim gostje iz številnih evropskih držav, med katerimi je bila posebna pozornost namenjena slovenskim izkušnjam s programom LEADER. Več na tej povezavi.

Operacija Glamur

26-09-2017

Udeležili smo se sestanka treh sosednjih LAS (Prlekija, Ovtar in Vulkanland) na sedežu avstrijske LAS Vulkanland v mestu Gniebing, občina Feldbach. Projekt mednarodnega sodelovanja treh LAS z naslovom Glamur bo ponudil nove možnosti trženja in promocije lokalnih proizvodov.

4. Slovenski podeželski parlament z osrednjo temo »sožitje med podeželjem in kmetijstvom«

25-09-2017

Predstavniki vodilnega partnerja LAS Prlekija smo se udeležili 4. Slovenskega podeželskega parlamenta, ki je zasedal v prostorih Grm Novo mesto – center biotehnike in turizma, 22. septembra 2017. Uvodni del je potekal 21. septembra v Šentrupertu, kjer smo si ogledali dva primera dobre prakse  (Deželo kozolcev in Dobrote Dolenjske) in se udeležili konference »Spodbujanje lokalnih in regionalnih ekonomij«.

Več iz rubrike Aktualno

Ne spreglejte

LAS Prlekija predstavljena v priročniku EK

17-10-2017

LAS Prlekija predstavljena kot primer dobre prakse v priročniku Evropske komisije “Pathways to LEADER”, a guide to getting the LEADER approach up and running in the Western Balkans, Turkey and beyond. 

Komentar Upravnega odbora DRSP na odgovor na poslano pismo ministru Židanu

12-07-2017

Ker se slovenski LAS in DRSP kot mreža slovenskih LAS soočajo z precejšnjimi problemi pri svojem delovanju, je v juniju predsednik DRSP Aleš Zidar na ministra Dejana Židana in državno sekretarko Tanjo Strniša naslovil pismo, v katerem je opisal najpomembnejšo problematiko delovanja LAS in prosil za možnost sestanka, na katerem...

Aktualno iz sestankov v Bruslju na temo izvajanja LEADER/CLLD

02-03-2017

Pristop LEADER/CLLD je prepoznan kot uspešen model razvoja lokalnih skupnosti, v programskem obdobju 2014–2020 je načrtovanih 2.536 lokalnih akcijskih skupin in 9,8 mrd €. Potrebni so napori za hitrejše in kvalitetnejše izvajanje v tem programskem obdobju. Potekajo razprave o razvoju pristopa v programskem obdobju po 2020.

Več iz rubrike Ne spreglejte