Negovske zgodbe

IMG 2949  IMG 4179

Negovske zgodbe je naslov projekta, s katerim je Zavod Kultprotur ustvaril tri nove turistične produkte z izvirnimi, sodobnimi in privlačnimi vsebinami za obogatitev turističnega programa na Gradu Negova:

  • Mistični grajski izziv Negova - Igrifikacija z elementi escape rooma 
    Igrifikacija obiskovalcem vseh generacij omogoča, da si grad ogledajo na zabaven in privlačen način, pri čemer se na edinstven način naučijo, spoznavajo grad, mite, legende in zgodovinska dejstva. Igra je delno digitalizirana, z večjim poudarkom na mehanski tehnologiji, saj na tak način omogoča igralcem, da doživijo in spoznajo grad v celoti, ter izvedo vse kar je o njem dobro vedeti, obenem jim pa nudi možnost, da bolje raziščejo regijo in izkoristijo tudi druge objekte gradu.

IMG 4206  IMG 4207

  • Hologram Ivana Krambergerja

IMG 4210 IMG 4216

  • Stalna razstava »Dihanje zemlje« o mofetah in slatinskih vrelcih
    Območja mofet so edinstveni ekosistemi za katere so značilne spremenjene plinske razmere v obliki povečane koncentracija CO2 in pogosto pomanjkanje kisika. Zaradi posebnih razmer so mofete neprecenljiv poligon za proučevanje.

IMG 4180 IMG 4188 IMG 4190 IMG 4200

Vabljeni na Grad Negova, da si ogledate nove in zanimive vsebine!

Projekt je odobren na 5. javnem pozivu LAS Prlekija in je sofinanciran s sredstvu EU v okviru Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja in RS v okviru PRP.